پایتون در تکنولوژی چه کاربردهایی دارد؟ از علم داده تا هوش مصنوعی

فهرست مطالب
https://datayad.com/sit-development-with-python/پایتون به عنوان یک زبان اصلی در برنامه نویسی شناخته میشود که اکثر برنامه نویسان مبتدی و حرفهای از آن استفاده میکنند. نقش پایتون در تکنولوژی فقط محدود به بخش برنامه نویسی نیست. البته این زبان مثل سایر زبانها استفاده نمیشود و فقط برای حل برخی مسائل و موضوعات خاص به کار میرود. اگر میخواهید با پایتون وارد دنیای تکنولوژی شوید، برای آشنایی بیشتر با این برنامه تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
چرا پایتون در دنیای تکنولوژی تا این حد محبوب است؟
کاربردهای پایتون در تکنولوژی به دلیل محبوبیت بالای این زبان برنامه نویسی است. در سال 2017، سایت Stackoverflow پیش بینی کرده بود که تا سال 2020، پایتون به عنوان محبوبترین زبان برنامه نویسی شناخته خواهد شد. این پیش بینی درست بوده و در سالهای اخیر، پایتون توانسته در صدر محبوبترین زبانهای برنامه نویسی قرار گیرد. این محبوبیت ناشی از دلایل مختلفی است که در ادامه بررسی میکنیم.
- یادگیری راحت پایتون: یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت این زبان، یادگیری ساده و راحت آن است. طوری که میتوان خیلی سریع و در عرض چند روز، آن را یاد گرفت. اگر پایتون را با سایر زبانهای برنامه نویسی نیز مقایسه کنیم، میتوان به راحتی آن پی برد.
- برنامهای با منبع باز و رایگان: یکی دیگر از ویژگیهای اصلی پایتون که روی محبوبیت آن نیز تأثیر مستقیم دارد، Open source یا منبع باز بودن آن است. به کمک این ویژگی، همه افراد میتوانند به توسعه این برنامه کمک کنند.
- دارای سرعت بالا و قابل اطمینان: از این زبان میتوان در محیط و بسترهای مختلف استفاده کرد و شاهد عملکرد و سرعت بالای آن بدون افت بود. سرعت بالای این برنامه باعث شده تا قابلیت استفاده در فضاهایی مثل توسعه وب، برنامههای دسکتاپ، تلفنهای همراه و برنامه نویسی را داشته باشد.
- کمک به خودکار سازی وظایف: یکی دیگر از دلایل محبوبیت این برنامه، کمک به خودکار سازی وظایف مختلف افراد است. انجام این کار با تغییر کدهای پایتون به راحتی انجام میشود.
- آموزش زبان پایتون در دانشگاهها و مراکز آموزشی عالی: این زبان برنامه نویسی دارای کاربردهای متنوع در حوزههای مربوط به هوش مصنوعی و برنامه نویسی است. به همین دلیل نیز در مراکز مختلف آموزشی تدریس میشود. در بسیاری از دانشگاهها و مراکز آموزش عالی معتبر در سراسر جهان، این زبان به صورت کامل آموزش داده میشود.
- پشتیبانی برنامه توسط شرکتهای تجاری بزرگ: بسیاری از توسعه دهندگان و شرکتهای تجاری در زمینه تکنولوژی، از این برنامه پشتیبانی میکنند. در چنین شرایطی، این زبان به کتابخانهای عالی برای دسترسی بیشتر افراد در سراسر جهان مجهز شده است. این عامل نیز در محبوبیت برنامه تأثیر قابل توجهی دارد.
مهمترین کاربردهای پایتون در فناوریهای نوین
کاربردهای پایتون در تکنولوژی روزبهروز در حال افزایش است چون به عنوان محبوبترین زبان برنامه نویسی شناخته میشود. این زبان به دلیل ویژگیهایی که دارد، میتواند بسیاری از نیازهای افراد در دنیای تکنولوژی را پوشش دهد. انعطاف بالای این برنامه، یکی از دلایل اصلی است که باعث کاربرد بالای آن شده است. در ادامه به بررسی برخی از کاربردهای اصلی برنامه پایتون خواهیم پرداخت.
توسعه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین با پایتون
یکی از کاربردهای پایتون در تکنولوژی، توسعه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین با آن است. یادگیری ماشین به عنوان یکی از زیر مجموعههای هوش مصنوعی، باعث میشود تا با کاربرد دادهها و بدون نیاز به برنامه نویسی صریح، بتوان پیش بینیهای لازم را انجام داد. یادگیری ماشین با پایتون به افراد این امکان را میدهد تا در هر صنعت و حرفهای که هستند، نقش مفید و مؤثری داشته باشند. از مهمترین کاربردهای یادگیری ماشین با پایتون در دنیای فناوری میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- در حوزه مالی برای پیش بینی و روند بازار
- در حوزه پزشکی برای تشخیص بیماریها و پیش بینی نتایج درمان
- در حوزه بازاریابی برای تحلیل رفتار مشتریها و کمک به طراحی استراتژیهای مختلف
- در حوزههای صنعتی برای یادگیری و طراحی صنایع گوناگون
پردازش تصویر و بینایی ماشین با استفاده از پایتون
یکی دیگر از مهمترین کاربردهای پایتون در تکنولوژی، بینایی ماشین یا کامپیوتری است. در این فرایند، تصاویری که از طریق دوربینهای معمولی گرفته میشوند، قابلیت تبدیل به تصاویر دیجیتالی را دارند. سپس برای کسب اطلاعات مورد نیاز، روی این تصاویر یکسری عملیات انجام میشود. این تکنولوژی در حوزههای پزشکی، صنعتی، ارتباطات و بسیاری از بخشهای دیگر کاربرد دارد. پایتون به عنوان بهترین زبان برنامه نویسی در زمینه پردازش تصویری و بینایی ماشین است که یکی از شاخههای هوش مصنوعی نیز به شمار میآید. کاربرد این تکنولوژی در حوزههای مختلف، نیاز به حضور انسان را کاهش میدهد و به همین دلیل نیز روزبهروز در حال رشد است.
تحلیل دادهها و علم داده با پایتون
یکی از راههای موفقیت در بازار کار، تحلیل درست دادههاست. با توجه به نقش پایتون در تکنولوژی، انجام آن با این زبان برنامه نویسی بسیار راحت است. تحلیل دادهها را میتوان یکی از کاربردهای اصلی پایتون معرفی کرد. با توجه به کتابخانههایی مثل pandas و NumPy که در این برنامه قرار دارند، دادههای خام بارگیری و پردازش میشوند. بعد از پردازش نیز تمام دادهها به صورت کامل تحلیل شده و میتوان نتایج را به صورت گرافیکی نمایش داد. داخل این برنامه، کتابخانههای بسیار زیادی قرار گرفته شدهاند که قابلیت پردازش انواع دادهها و تحلیل را دارند.
طراحی و توسعه وب با فریمورکهای پایتون
کاربردهای پایتون در تکنولوژی بسیار گسترده است که هر کدام از آنها توانستهاند بخشی از نیاز افراد را به خوبی پوشش دهند. طراحی و توسعه وب در دنیای دیجیتالی و مدرن امروزی به یک نیاز اساسی تبدیل شده است که تقریباً در تمام حوزهها استفاده میشود. طراحی سایت با پایتون به کمک فریمورکهای این برنامه یا چارچوبی که در آن وجود دارد، به راحتی و سریع قابل اجراست. فریمورکها همان کتابخانه و قواعدی هستند که در این برنامه وجود داشته و برای توسعه کدها استفاده میشوند. فریمورکهای مربوط به طراحی و توسعه وب در پایتون به صورت جداگانه قرار گرفته شدهاند که امکانات بسیار زیادی نیز دارند.
به نفل از سایت گیکس فور گیکس:
« به کمک کتابخانههای موجود در پایتون، امکان ساخت برنامهها و فرآیندهای توسعه وب به راحتی و در کمترین زمان ممکن امکان پذیر است.»
خودکارسازی فرایندها با پایتون در DevOps و اسکریپتنویسی
واژه DevOps، یکی از اصطلاحات کاملاً فنی در زمینه توسعه نرم افزار به شمار میآید که کاربردهای پایتون در تکنولوژی، شامل این بخش نیز میشود. در حال حاضر، بسیاری از شرکتها و سازمانها به دنبال روشهایی هستند تا سرعت و کارایی مربوط به فرایندهای توسعه نرم افزارهای خود را بالا ببرند. پایتون نیز یک ابزار مناسب برای متخصصان این بخش به شمار میآید. آنها به کمک این برنامه میتوانند انجام کارها را ساده، برخی وظایف را خودکار و کارایی را افزایش دهند. در پایتون برنامههای کاربردی و متنوعی وجود دارد که برای انجام سریع و دقیق بسیاری از کارها در DevOps و اسکریپتنویسی به کار میروند.
نقش پایتون در اینترنت اشیا(IoT) و سختافزارهای هوشمند
نقش پایتون در تکنولوژی، شامل کنترل انواع دستگاهها و پردازش دادههای پیچیده نیز هست. همانطور که قبلاً نیز به آن اشاره شد، انعطاف پذیری بالا یکی از ویژگیهای اصلی پایتون به شمار میآید که نقش قابل توجهی در توسعه پروژههای مختلف اینترنت اشیا دارد. کتابخانههایی مثل MicroPython و Zerynth در پایتون، به صورت ویژه با هدف برنامه نویسی برنامههای کوچک طراحی شدهاند. به کمک این برنامهها، ارتباط با سخت افزارهای مرتبط و کنترل پروژههای LOT راحتتر میشود.
استفاده از پایتون در توسعه بلاکچین و رمز ارزها
بلاکچین یک شبکه خاص برای مدیریت رمز ارزها در سراسر جهان است که امکان ایجاد آن با برنامه پایتون نیز وجود دارد. به کمک زبان برنامهنویسی پایتون و تکنولوژی آن، ایجاد بلاکچین به راحتی و خیلی سریع قابل اجراست. برای توسعه بلاکچین و رمز ارزها با برنامه پایتون، دادهها در قالب JSON ذخیره میشوند که خواندن آنها را بسیار راحت میکند. پس از ذخیره دادهها، اطلاعات هر کدام از بخشها به دنبال هم به شبکه اضافه میشوند. در ادامه نیز به کمک فناوری fingerprinting، اطلاعات تمام بخشها به یکدیگر متصل خواهند شد. این روند برای توسعه بلاک چینها و رمز ارزها با پایتون به کار میرود.
کاربرد پایتون در هک و تست نفوذ
هک و دسترسی به اطلاعات، یکی از مشکلاتی است که در دنیای تکنولوژی وجود دارد و با ابزارها و روشهای مختلف قابل اجراست. یکی دیگر از کاربردهای پایتون در تکنولوژی، کمک به هکرها برای دسترسی به اطلاعات و حتی هک منابع مختلف میباشد. کتابخانههای بزرگی که در پایتون وجود دارند، امکان دسترسی سریع به اطلاعات منابع مختلف را بسیار راحت میکنند. وجود کتابخانه شخص ثالث در این برنامه باعث شده تا بتوانند بدون شناسایی توسط آنتی ویروسها، کار نفوذ به اطلاعات و هک را انجام دهند. به همین دلیل باید نسبت به نگهداری اطلاعات با این برنامه دقت بالایی داشت.
کاربردهای پایتون در صنایع مختلف تکنولوژی |
استفاده از پایتون در فناوریهای نوین |
کاربرد پایتون در هوش مصنوعی و یادگیری ماشین |
کمک به پردازش تصویر و بینایی ماشین با پایتون |
کمک به تحلیل دادهها و علم اطلاعات |
استفاده از پایتون در هک دادهها و نفوذ اطلاعات |
کاربرد پایتون در توسعه بلاک چین و رمز ارزها |
استفاده از پایتون در اینترنت اشیا و سخت افزارهای هوشمند |
کمک خودکارسازی فرایندها با پایتون در DevOps و اسکریپتنویسی |
طراحی و توسعه وب با فریمورکهای پایتون |
کاربرد پایتون در رباتیک و سیستمهای اتوماسیون صنعتی
اکثر کاربردهای پایتون در تکنولوژی به دلیل سادگی و خوانایی بالایی است که دارد. همین ویژگی به تنهایی باعث شده تا اولویت بسیاری از افراد در زمینههای مختلف، انتخاب این زبان برنامه نویسی باشد. استفاده از این زبان برای اتوماسیون و کنترل برنامههای مختلف با کمک کتابخانههای متعددی مثل BeautifulSoup و PyAutoGUI است که در آن وجود دارد. به کمک این کتابخانهها میتوان اتوماسیون وب، دسکتاپ و استخراج دادهها را به راحتی انجام داد. این برنامه که دارای پشتیبانی قوی اسکریپتنویسی است، یک انتخاب عالی برای پروژههای مربوط به اتوماسیون صنعتی میباشد.
شرکتهایی که از پایتون در پروژههای تکنولوژیک خود استفاده میکنند (مثل Google، Netflix، NASA، Spotify و…)
انتخاب زبان برنامه نویسی، اولین قدم در برای شروع یک فعالیت در زمینه توسعه و تکنولوژی است. با توجه به کاربردهای پایتون در تکنولوژی و محبوبیت آن در سالهای اخیر، این برنامه اولویت اول بسیاری از شرکتهای بزرگ بوده است. این شرکتها که از مهمترین آنها میتوان به Google، Netflix، NASA، Spotify و… اشاره کرد، از پایتون در توسعه وب، هوش مصنوعی، سیستم عاملهای گوناگون، یادگیری ماشین و بسیاری از برنامههای دیگر استفاده میکنند. شرکت گوگل این زبان را به دلیل ماهیت ساده و راحتی که دارد، برای اجرای بسیاری از برنامههای خود استفاده میکند.
آینده زبان پایتون در دنیای تکنولوژی چگونه است؟
کاربردهای پایتون در تکنولوژی و آینده این زبان به عنوان یکی از قدرتمندترین زبانهای برنامه نویسی، ارتباطی قوی با بخشهای مختلف تکنولوژی خواهد داشت. تأثیرات این برنامه روی تمام بخشهای تکنولوژی خواهد بود و نمیتوان فقط به یک بخش خاص اشاره کرد. استفاده از این زبان در بازار کار نیز تأثیرات قابل توجهی خواهد داشت. تعداد افرادی که به این زبان برنامه نویسی مهارت دارند، بیشتر میشود. متناسب با آن نیز بسیاری از شرکتها و سازمانها، این زبان را جایگزین سایر زبانها خواهند کرد. سادگی، راحتی و قابلیتهای بالای پایتون، آن را به اولویت اول بسیاری از فعالان در حوزه تکنولوژی تبدیل خواهد کرد.
با توجه به افزایش کاربردهای پایتون در تکنولوژی، بسیاری از افراد به دنبال یادگیری این زبان برنامه نویسی هستند. نقشه راه یادگیری پایتون توسط بسیاری از مراکز معتبر به صورت مشخص ارائه میشود تا افراد بتوانند با خیال راحت در دورههای آموزشی شرکت کنند. دوره جامع نخبگان پایتون، یکی از کاملترین دورههایی است که میتوانید در آن شرکت کرده و تمام اطلاعات این برنامه کاربردی را یاد بگیرید. شما میتوانید در دورههای پروژه محور دیتایاد، کاربردهای واقعی پایتون در تکنولوژی را یاد بگیرید و مسیر شغلی خود را بسازید.همچنین برای مشاوره رایگان با شماره ۰۹۹۰۵۵۰۱۹۹۸ تماس بگیرید
سوالات متداول
پایتون بیشتر در کدام شاخههای تکنولوژی استفاده میشود؟
کاربردهای پایتون در تکنولوژی بسیار بالاست و معمولاً شامل بخشها و شاخههای مختلف میشود. طراحی و ساخت سایت، ساخت اپلیکیشن، استفاده از آن در علوم مختلف، کاربرد آن به عنوان ابزاری برای هک و نفوذ به اطلاعات و…جزء شاخههای مهمی هستند که میتوان در همه آنها از پایتون استفاده کرد.
آیا یادگیری پایتون برای ورود به حوزه هوش مصنوعی ضروری است؟
کاربردهای بالای هوش مصنوعی بهمرور زمان بیشتر میشود که پایتون نیز نقش مهمی در توسعه آن خواهد داشت. کسانی که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت دارند، با یادگیری این زبان، میتوانند دامنه تواناییهای خود را گسترش دهند.
پایتون برای طراحی وب بهتر است یا زبانهای دیگر مثل PHP و JavaScript؟
پایتون یکی از زبانهای برنامه نویسی است که مزیتهایی مثل راحتی آن در کاربرد و یادگیری سریع باعث محبوبیت بالای آن شده است. انتخاب این زبان برای طراحی وب به مهارت و شرایط افراد بستگی دارد. ولی به صورت کلی این زبان نسبت به سایر زبانها برای طراحی وب بهتر است.
آینده پایتون در زمینه تکنولوژی به چه صورت خواهد بود؟
با توجه به گسترش تکنولوژی در حوزههای مختلف و اهمیت سرعت و راحتی برنامهها، پایتون میتواند جایگزین بسیاری از زبانهای برنامه نویسی شود.
چه مقاله ی خوبی ممنون
خوشحالم که دوسش داشتید
پایتون در حوزه رباتیک نقش داره؟؟
بله، پایتون در حوزه رباتیک نقش مهمی داره.
باهاش میشه ربات رو برنامهریزی، کنترل، و با حسگرها و دوربینها ارتباط برقرار کرد. کتابخونههایی مثل ROS (Robot Operating System)، pySerial و OpenCV توی این زمینه خیلی پرکاربردن.
پایتون در پردازش تصویر و ویدیو چه کاربردهایی داره؟
پایتون در پردازش تصویر و ویدیو برای شناسایی چهره، تشخیص اشیاء، فیلترگذاری، ردیابی حرکت و بینایی ماشین استفاده میشه؛ کتابخونههایی مثل OpenCV و Pillow این کارها رو آسون میکنن.